Lichtmetalen velgen verleiden met hun aantrekkelijke design en daarom geven veel bestuurders er de voorkeur aan in plaats van de oude stalen velgen. De markt heeft zich echter zo sterk ontwikkeld dat veel mensen door de wirwar van aanbiedingen van talloze fabrikanten het bos niet meer zien. Daarom hebben we besloten het kiezen makkelijker te maken en je te helpen jouw droomproduct te vinden. Hiervoor hebben we een ranglijst van lichtmetalen velgen gemaakt op basis van de meningen van onze klanten.

Velg op de bandVelgen zijn een integraal onderdeel van elke auto die het uiterlijk van het hele voertuig sterk beïnvloeden.

Bestuurders willen altijd de mooiste velgen op hun auto. Bij het bekijken van de aanbiedingen in online winkels komen ze erachter dat de keuze reuze is. In zo'n situatie is het moeilijk om de juiste keuze te maken. Daarom is het goed om je te focussen op een kleine selectie velgen die echt de moeite waard zijn. Zo kies je veel eenvoudiger de beste velgen voor jouw auto. Voordat je tot aankoop overgaat, moet je eerst goed kijken welke velgen geschikt zijn voor jouw auto.

De aanschaf van nieuwe velgen zal je auto zeker aantrekkelijker maken. Wel moeten lichtmetalen velgen om de zoveel tijd worden gereinigd, zodat ze langdurig blijven glanzen.

Hoe is de ranglijst van lichtmetalen velgen tot stand gekomen?

Bestuurders schrijven graag reviews over de lichtmetalen velgen die ze hebben gekocht. Onze ranglijst is gebaseerd op hun meningen over aspecten zoals het uiterlijk van de velgen, de kwaliteit van de afwerking en het gemak van schoonmaken. Uit de modellen met een bepaald minimum aantal beoordelingen hebben we de vijf meest representatieve modellen met de beste beoordelingen geselecteerd

*Beoordelingen kunnen afwijken van de gegevens op de website, die regelmatig worden bijgewerkt.

Voordat je een aankoop doet, is het een goed idee om te leren hoe je de boutafstand van de velg meet. Als je de maten niet zelf wilt opnemen, kun je de velgconfigurator op onze website gebruiken.

1e plaats  – Rial Milano

De eerste plaats onder de aanbevolen velgen ging naar de Rial Milano. Deze onderscheidt zich door een aantrekkelijk, meerspaaks ontwerp dat het net zo goed doet op kleine stadsauto's als op auto's met een sportievere carrosserie. Automobilisten zijn er blij mee in alle opzichten, van bouwkwaliteit tot uiterlijk en eenvoudige reiniging.



Het product is gemaakt door middel van lagedrukgieten, dat een opvallend ontwerp en nauwkeurige vormgeving mogelijk maakt. Het aluminium dat gebruikt wordt bij de productie van de RIAL Milano is niet alleen duurzaam maar presteert bovendien goed onder alle weersomstandigheden. Zo kan deze lichtmetalen velg ook in de veeleisende winter worden gebruikt. De hoge kwaliteit blijkt uit de feedback van tevreden bestuurders en de TÜV-certificering.


Dan nog enkele woorden over de fabrikant zelf. Rial is een merk dat al tientallen jaren actief is op de markt voor lichtmetalen velgen. Haar producten zijn populair om de interessante ontwerpen en vinden gretig aftrek onder weggebruikers over de hele wereld.

*Als je op de velg klikt, zie je ook andere kleurenversies van dit model!

Wist je dat...

Sommige bestuurders die het uiterlijk van hun vierwielers willen vernieuwen of opfrissen, hun velgen laten poedercoaten? Dit is overigens niet zonder risico, want deze behandeling is niet goedkoop en het resultaat is niet altijd even goed als de aanschaf van een set nieuwe velgen.

2e plaats – Alutec Grip

Als je van traditionele oplossingen houdt, kan de Alutec Grip een uitstekende keuze zijn. Dit is een lichtmetalen velg die gemaakt is d.m.v. lagedrukgieten. Deze technologie garandeert hoge kwaliteit, vrij van onvolkomenheden. Het aluminium dat voor de productie is gebruikt, is zowel geschikt voor de zomer als de winter. De glanzende lak zorgt ervoor dat het licht mooi weerkaatst op het oppervlak van de velg.



De velg onderscheidt zich door zijn klassieke vijfspaakse vorm. Daarom zal hij zowel mensen met een stadsauto als bestuurders van sportieve bakken met dynamische carrosserielijnen aanspreken. De open ruimtes zorgen voor een efficiënte luchtcirculatie en doeltreffende koeling van het remsysteem. De afwerkingskwaliteit en gebruiksveiligheid worden gegarandeerd door de TÜV-certificering.



Hoewel Alutec Duits is, worden de meeste velgen in Polen gemaakt. Geavanceerde technologie betekent dat wie voor deze velgen kiest, hoogstwaarschijnlijk zeer tevreden zal zijn met de aankoop.

*Als je op de velg klikt, zie je ook andere kleurenversies van dit model!

3e plaats – Alkatec RX9 Black Polished

Wie op zoek is naar een bijzonder ontwerp, is misschien geïnteresseerd in de Alkatec RX9 Black Polished. Dit is een velg die het karakter van een auto echt kan veranderen met zijn agressieve en sportieve uiterlijk.


Wat meteen opvalt, is het ongewone, meerspaakse ontwerp. De ontwerpers hebben een velg gecreëerd die doet denken aan rotorbladen, waardoor de velg er zowel tijdens het rijden als stilstaand geweldig uitziet. Ook de kleuren dragen bij aan het effect: het zwarte binnengebied contrasteert mooi met het zilver gepolijste front. Deze combinatie maakt de velg visueel groter. Het gebruik van de lagedrukgietmethode garandeert een soepele verbinding van de afzonderlijke velgonderdelen en een hoge mate van esthetiek.


Alkatec is een merk dat velgen produceert die opvallen door hun kwaliteit en interessante ontwerp. Dat maakt producten van dit merk erg populair onder automobilisten.

*Als je op de velg klikt, zie je ook andere kleurenversies van dit model!

4e plaats – Ronal R46 Jetblack

Als je op zoek bent naar een velg die ideaal is voor sportwagens, dan ben je bij de Ronal R46 Jetblack op het juiste adres Dit model ademt een en al snelheid. Het is een velg waar je je niet voor hoeft te schamen, zelfs niet als je je auto aan het tunen bent en van plan bent om autoshows te bezoeken.




Het dubbele vijfspaaks design doet denken aan high-performance racewagens. In combinatie met de glanzend zwarte lakkleur geeft dit de auto een agressieve uitstraling en nog meer sportiviteit. De velg is net als de eerder besproken modellen gemaakt met lagedrukgiettechnologie, een van de beste methoden om lichtmetalen velgen te produceren.



Ronal is een van de toonaangevende fabrikanten van lichtmetalen velgen. Het bedrijf is al meer dan 50 jaar op de markt en dankzij een breed assortiment vindt iedereen een model dat aan zijn behoeften voldoet.

*Als je op de velg klikt, zie je ook andere kleurenversies van dit model!

5e plaats – Anzio Spark Black

Onze ranking wordt afgesloten met een wel zeer opvallende velg, de Anzio Spark Black. Deze is zowel geschikt voor sportwagens als stadsauto's. Het uiterlijk maakt de auto opvallend en onderscheidend. Zo is het de perfecte keuze voor iemand die graag in het middelpunt van de belangstelling staat.   



De velg is gemaakt van een sterke aluminiumlegering die even goed presteert bij hoge als bij lage temperaturen. Het fraaie dubbele vijfspaakse ontwerp is tot stand gekomen door lagedrukgieten. Het ontwerp van de rand is echt interessant endoet een beetje denken aan een ster. Daarnaast zijn de kleuren een belangrijk aspect. De combinatie van zwart en zilver contrasteert prachtig en past bij allerlei kleuren carrosserieën.



Anzio is een grote onderneming die haar velgen op drie continenten verkoopt. Automobilisten waarderen velgen van dit merk onder andere om de speciale uv-bestendige lak. Het assortiment van Anzio omvat velgen in tal van designs, passend bij verschillende autotypes.

*Als je op de velg klikt, zie je ook de andere kleurenversies van dit model.